Pagina 1  2  3  4 

Start kracht zomerprogramma Judo Groningen

geplaatst op 2012-07-16

Vandaag is FTG gestart met de serie krachttrainingen voor de wedstrijdjudoka's van Judo Groningen. FTG werkt samen met de judoka's van Garmt Zijlstra en Jasper Huitsing aan een cyclus van 6 weken, wat mogelijk het komende judo-seizoen een vervolg gaat krijgen.

In deze eerste periode worden verschillende accenten gelegd, afhankelijk van de beginsituatie van de judoka's. Het kan variŽren van het aanleren van technieken, tot het verantwoord opvoeren van de belasting met als doel sterker en zwaarder worden. Judoka's Jamie en Yvonne werken toe naar een internationale wedstrijd in Berlijn 11 en 12 augustus as. Voor hen worden in de laatste weken van het programma de accenten naar een explosieve uitvoering verschoven.

Er wordt getraind op de locatie van stichting Kelderwerk in Groningen. In deze geweldige trainingsruimte is de juiste trainingssfeer en zijn alle benodigde materialen ruim aanwezig.

De eerste kennismaking met de judoka's is FTG meer dan uitstekend bevallen. Een goede en zeer gedreven insteek van allen om beter te worden. Alle judoka's zijn technisch en tactisch goed onderlegd. Het is aan FTG, in samenwerking met Garmt en Jasper, de taak om hen ongelofelijk sterk te maken. Met de gedrevenheid die vanmorgen te zien was, moet dat zeker goed komen.

Aanstaande donderdag vindt de tweede training plaats. Vanaf 10.00 uur wordt er wederom in Kelderwerk getraind.

FTG maakt kracht-programma's voor Judo Groningen

geplaatst op 2012-07-07

FTG maakt het zomer-krachtprogramma voor 3 topjudoka's van judo Groningen. Er wordt toegewerkt naar het toernooi in Berlijn op 11 en 12 augustus.

Sam Feringa fysiek trainer bij FTG

geplaatst op 2012-06-28

De staf van Fysieke Training Groningen is uitgebreid met Sam Feringa. FTG is zeer verheugd met de in dienst treding van Sam, die in het afgelopen seizoen als stagiaire uitstekend werk heeft verricht.

Sam is recent afgestudeerd aan de opleiding Sport en Bewegen van het Alfa college Groningen. Daar volgde hij het profiel lifestyle coach, met als specialisaties sportmassage, Fitness-A en -B. Hij zal zijn studieloopbaan vervolgen aan de opleiding voor fysiotherapie. De negentienjarige Sam is afkomstig uit Roden en heeft werkervaring opgedaan binnen fitnesscentrum Roden, als fysieke trainer bij tennisvereniging REO en als persoonlijk fysiek trainer.

 Sam wordt ingezet bij de krachttrainingen voor de tennissers van TOM en in de komende zomerweken bij de krachttrainingen voor de wedstrijdjudoka's van Judo Groningen.

Sam is voor FTG bereikbaar op s.feringa@fysieketraininggroningen.nl. 

Berend Roorda 3e op World Cup in Madrid

geplaatst op 2012-06-02

Berend Roorda, FTG's topjudoka, heeft vandaag tijdens de World Cup judo in Madrid de 3e plaats weten te behalen. Een geweldige prestatie.

In een goede serie wedstrijden verloor Berend zijn halve finale van de voormalig wereldkampioen Tagir uit Rusland. Zijn halve finale partij was echter wel een erg sterke partij. De partij om het brons tegen de Fransman Clement won Berend met een Ippon.

Volgende week komen Berend en de FTG-trainers bij elkaar om het volgende trainingstraject te bespreken. Na een serie van internationale wedstrijden zullen de komende weken in het teken van trainen staan. FTG maakt sinds ruim een jaar de krachtschema's voor Berend.

Tennis Europe junior Tour

geplaatst op 2012-02-20

Esmee Middel, Fleur Eggink en Anastasiya Mulder nemen vandaag deel aan de eerste ronde van de Tennis Europe junior Tour 2012.

De dames zijn lid van het TOM tennisteam van Frans Wouters en worden sinds september 2011 fysiek bijgestaan door FTG.

Het toernooi is sterk bezet en trekt deelnemers uit heel Europa!

Berend Roorda naar Dusseldorf

geplaatst op 2012-02-14

Berend Roorda, FTG's topjudoka en Nederlands kampioen -100 kg, zal aanstaande zondag aantreden tijdens de grand prix in Dusseldorf. Berend kampte afgelopen week met buikklachten en een gekwetste enkel, waardoor hij een grand prix in Oostenrijk moest laten schieten.

Berend laat zich steeds nadrukkelijker zien. Na prolongatie van zijn Nederlandse titel en deelname aan de Dutch open in november 2011, laat hij zien steeds completer te worden. Na de grand prix zal Berend in Dusseldorf blijven voor een trainingsweek, gevolgd door wederom een grand prix [Praag].

FTG begeleidt Berend bij zijn krachttrainingen sinds mei 2011.

Berend Roorda op weg naar A toernooien in februari 2012

geplaatst op 2011-12-15

Berend Roorda, FTG's topjudoka, is gestart met zijn nieuwe trainingscyclus. Het accent ligt op het vergroten van zijn maximaal kracht, maar ook op het verbeteren van zijn voetenwerk. U

Zijn voetenwerk traint Berend uiteraard ook tijdens zijn judotrainingen. Maar in deze nieuwe cyclus worden krachtoefeningen direct opgevolgd door coŲrdinatief voetenwerk. Ook zijn speciale routines op STEPS ontworpen en gaat Berend regelmatig door de speedfootladder.

Na het succes van Berend tijdens het NK en de Dutch open is hij door de judobond voorgedragen om deel te nemen aan drie A toernooien in de maand februari, volgend jaar. Het is duidelijk dat tijdens die wedstrijden een perfecte vorm moet worden getoond.

In vorm toonde Berend zich in ieder geval in het Steakhouse in Zeegse. Daar verorberden Berend, Jeroen en Bjorn ieder een tweetal prachtige spareribs en de Fred Tonelist steak van 750 gram!

Berend Roorda prolongeert zijn Nederlandse titel

geplaatst op 2011-11-14

Berend Roorda heeft afgelopen weekend in Rotterdam zijn Nederlandse titel met succes verdedigt. In de klasse -100kg was dit jaar de competitie erg sterk. Vooraf gaf Berend aan dat hij van iedereen zou moeten kunnen winnen, maar ook zou kunnen verliezen. Dit gegeven maakte dat het toernooi uitermate spannend was om te volgen.

Berend won zijn eerste twee partijen, waarbij hij in zijn tweede partij zijn tegenstander trof uit de finale van 2010. Zeer sterk plaatste hij zich voor de finale, waarin hij in de allerlaatste seconde de overwinning wist te pakken met een yuko.

Sinds mei van dit jaar traint Berend bij FTG. FTG is verantwoordelijk voor zijn krachtschema's. Op het moment dat de samenwerking startte, zat Berend in zijn wedstrijdperiode. Met dat belangrijke gegeven lagen de accenten op het verbeteren van de uitvoering van een aantal complexere technieken en het verbeteren van zijn explosiviteit. Op beide gebieden zijn grote vorderingen gemaakt. Berend is technisch sterker en uitermate explosief geworden. Een gepland trainingsblok in de zomer kwam te vervallen. Berend werd geopereerd aan zijn keelamandelen, wat hem meerdere weken buiten spel zette. Maar gezien het feit dat hij in het seizoen regelmatig keelklachten opliep, is het goed dat de amandelen verwijderd zijn. In het geplande trainingsblok zouden de accenten op maximaal kracht gaan liggen. Volgende week treed Berend aan op de Dutch open. Na dit toernooi  zal weer een periode van zware krachttrainingen gaan aanbreken.

Speciaal in de voorbereiding op het B-toernooi in Zweden [2 weken geleden], dit NK en de Dutch open heeft Berend een speciaal krachtschema afgewerkt. Dit was een uitermate extreem schema waarin de intensiteit van een judowedstrijd werd nagebootst. Dit heeft erg goed gewerkt en is Berend zeer goed bevallen.

Om de overwinning te vieren gaan Berend en de FTG trainers met z'n drieŽn een andere uitdaging aan. Dat is de Fred Flintstone steak [750gram] in Ribhouse Texas Zeegse!!

Voedingslogboeken voor TOM tennissers

geplaatst op 2011-11-11

De tennissers van TOM houden deze week een voedingslogboek bij. Alle spelers trainen ťťn of meerdere malen per dag en maken daarmee veel trainingsuren. Een goede voeding is daarbij van essentieel belang.

Om goed inzicht te krijgen in het huidige patroon houdt men meerdere dagen het FTG voedingslogboek bij.

Het duidelijke vermoeden bestaat dat op dit gebied voor veel van de spelers winst kan worden gehaald. Dit zal met name liggen in een goed ontbijt, vaker eten, een goede verdeling van voedingsstoffen gedurende de dag en een verbeterde voorbereiding op de trainingen.

Wie veel van zichzelf vraagt zal met goede voeding in een gestructureerd patroon goed voor zichzelf moeten zorgen. De uitkomsten zullen leiden tot aanbevelingen die kunnen verschillen van het huidige patroon handhaven, tot adviezen, tot een volledig op de persoon ontwikkeld patroon.

Voorlichting voeding voor marathonschaatsers talententeam Albert Bakker

geplaatst op 2011-11-11

Op woensdagavond 23 november geeft FTG een voorlichting over voeding aan de marathonschaatsers van het talenteam van Albert Bakker.

Marathonschaatsen is een intensieve sport die veel energie vraagt. Die energie komt uiteraard uit een goed voedingspatroon. Wat een goed voedingspatroon zou kunnen zijn zal uitgebreid worden besproken.

Vanavond[11 november]  ontvangen alle schaatsers een FTG voedingslogboek. Gedurende meerdere dagen noteren zij alles wat ze eten en drinken, inclusief tijdstippen en hoeveelheden. Op basis van dit logboek wordt op de 23e, mede aan de hand van een ABC [analyse behoefte calorieŽn] en een vragenlijst wordt bepaald of iedere schaatser een voedingspatroon heeft wat toereikend en opbouwend werkt gezien zijn/ haar fysieke inspanningen.

FTG onderzoekt bij al haar sporters het voedingspatroon, geeft advies, optimaliseert en ontwerpt persoonlijke voedingspatronen.

Pagina 1  2  3  4