Pagina 1  2  3  4 

Berend Roorda dit weekend op het NK judo

geplaatst op 2011-11-11

Berend Roorda staat dit weekend op de mat tijdens het NK judo 2011. Berend verdedigd daar zijn nationale titel. De titelstrijd vindt plaats in het Topsportcentrum Rotterdam.

De afgelopen weken heeft Berend hard getraind tijdens zijn judo- en krachttrainingen. 

Voor deze periode heeft FTG een speciaal schema ontwikkeld waarbij binnen de krachttraining de intensiteit van een judowedstrijd benaderd wordt.

De FTG trainers zitten op de tribune en gaan genieten van het judo. Met hopelijk een geweldige prestatie van Berend.

TOM tennissers in FTG shirts

geplaatst op 2011-10-25

FTG werkt sinds dit seizoen samen met het TOM [training op maat] van Frans Wouters.

Iedere woensdagavond en zaterdagochtend verzorgt FTG de fysieke training voor deze tennissers. De TOM spelers maken reclame voor FTG door flitsend spel te laten zien in de speciale FTG trainingsshirts!

Foto's van core clinic 24 september

geplaatst op 2011-10-08

De foto's die tijdens de core stability clinic van 24 september voor Groningen atletiek staan op onze facebookpagina!

Het is een royale serie foto's die een goede impressie geven van de sfeer en de oefenvormen die zijn uitgevoerd.

Anastasiya Mulder op Parkstadveendam.nl

geplaatst op 2011-10-03

Een mooi interview met Anastasiya Mulder op de site Parkstadveendam.nl

http://www.parkstadveendam.nl/index.php?pagina=sport&id=10754

Presentatie FTG [Jeroen Ritsema] bij NLcoach

geplaatst op 2011-10-01

Afgelopen vrijdag, 30 september, tijdens het NLcoach congres in Groningen was Jeroen Ritsema namens FTG één van de workshopbegeleiders. Het centrale thema van de avond was 'Coachen, een veelzijdig vak'. De avond werd ingeleid door organisator Tim Lubout, waarna Hakim Salem, hoofdcoach van de GasTerraFlames zijn visie gaf op de veelzijdigheid van het coachschap.

De deelnemers gingen vervolgens uiteen richting één van de 5 aangeboden workshops. Men kon in totaal 2 workshops bijwonen.

Jeroen presenteerde de visie op fysieke training. Het accent lag op het centraal stellen van de eigen sport, waarbij de fysieke training tegenwoordig een zeer belangrijke plaats inneemt. Via het model van 'Training en Prestatie' de FTG mindmap, werd de 'KLUSC-analyse van de sport en sporter uitgebreid besproken. Aan de hand van 3 FTG sporters werden praktijkvoorbeelden van training, doelstellingen en manier van aanpak besproken. De workshop werd afgesloten met 2 video's waarin Roger Federer en Laurens Jan Anjema fysieke training ondergaan.

Er kan worden teruggekeken op een geslaagde avond!

Youtube videokanaal

geplaatst op 2011-09-29
Zoek op youtube.com: 'FTGtraining' voor het officiële videokanaal!

http://www.youtube.com/results?search_query=FTGtraining&aq=f&aql=f

Kracht en core clinic voor talententeams Groningen atletiek

geplaatst op 2011-09-25

Gisteren vond op het sportcentrum van het Alfa-college een door FTG verzorgde kracht- en core clinic plaats voor de talententeams van Groningen atletiek.

In de sporthal bespraken de atleten samen met Jeroen [FTG] het nut van krachttraining en een ijzersterke core voor de verschillende atletiekdisciplines. Middenlange en lange afstandlopen, hoog- en verspringen en werpen waren de onderdelen die vertegenwoordigd waren. De eindconclusie van ons allen was dat het erg goed zou zijn om binnen het weekprogramma krachttrainingen en core stability vormen op te nemen. De atleten zijn in de leeftijd van 14 - 16 jaar. 'Het is het verbindingsstuk van je onder- en bovenlichaam' zei één van de atleten. En ook: 'de kans op blessures wordt kleiner'. 'Je leert makkelijker te bewegen'. 

In de praktijk werd aandacht besteed aan balansvormen, movement preperation, core stability op kleine matjes, vormen op de gymbal en vormen met de medicinbal.

De clinic gold als afsluiting van het eerste seizoen van het bestaan van de talententeams.

Foto's van de clinic zijn binnenkort te bewonderen op de Facebookpagina van FTG

Dit zou zo een FTG training kunnen zijn!

geplaatst op 2011-09-21

Berend Roorda gestart met zijn nieuwe trainingscyclus

geplaatst op 2011-09-20

Berend Roorda is vanavond gestart met zijn nieuwe FTG-krachtcyclus. Deze periode van trainen moet hem, naast zijn judotrainingen, tot een topvorm brengen. De komende 3 weken staan in het teken van maximaal- en explosieve kracht. Het vervolg wordt een 'killing-circuit schema' waarbij Berend alles uit de kast zal moeten halen. Als laatste voorbereiding op de wedstrijden zal het 3e schema  met name uit explosieve krachtoefeningen bestaan.

Berend zal in de maanden oktober en november respectievelijk in Zweden en twee keer in Nederland op de mat verschijnen. In Zweden op een B-toernooi, gevolgd door het NK en de Dutch open. Berend is op het NK titelverdediger.

En de materialen zijn binnen!

geplaatst op 2011-09-15

Sneller dan verwacht heeft Perform Better de bestelde trainingsmaterialen opgestuurd. Vanuit Duitsland en Amerika heeft de FTG de volgende materialen in haar bezit:: 4 powerfitnesschutes, 4 reaction belts, 2 grote en 2 kleine reaction balls, kleine hordes en een bullet belt.

Deze materialen zullen in eerste instantie worden ingezet tijdens de trainingen voor het TOM [Training Op Maat] tennisteam. Dit team traint onder leiding van Frans Wouters op locatie Stadjershal van de Cream Crackers. FTG maakt sinds dit seizoen deel uit van het begeleidingsteam van 14 talentvolle tennissers.

Binnenkort op deze site, facebook en twitter de eerste foto's en filmpjes van onze tennissers in actie met de nieuwe trainingsmaterialen!

Aafgebeeld: Powerfitnesschute

Pagina 1  2  3  4